Eminem - Darkness (Türkçe Çeviri) - Eminem Turkey | Eminem Hakkında Haberler, Çeviriler, Videolar

Breaking

19 Ocak 2020

Eminem - Darkness (Türkçe Çeviri)

eminem music to be murdered ile ilgili görsel sonucu
“Darkness”, Eminem'in sürpriz albümü Music To Be Murdered By'ın ilk single parçası. Şarkı, bir kliple birlikte albümle aynı gün yayınlandı.
Parçada Eminem, Stephen Paddock adlı Las Vegas suikastçısının perspektifini ele alıyor. Stephen Paddock, 2017'de Las Vegas'ta canlı bir performansta tüyler ürperten bir katliam yaptı ve bu olay, Amerika tarihinin en ölümcül toplu katliamı olarak tarihe geçti.
İlk iki verse'te Eminem, kaygı ve depresyon gibi konuları anlatarak kendisinden bahsediyor gibi gözükse de üçüncü verse'ün ortalarında bir anda tüm tema değişiyor ve Eminem'in aslında çift anlamlı bir şarkı yazdığı ortaya çıkıyor. Bu noktadan itibaren, Eminem'in aslında psikolojik sorunları olan ve sahneye çıkmaya korkan bir rapçiyi (yani kendini) değil, sahneye doğru gelen tüm izleyicileri öldürmek isteyen bir suikastçiyi anlattığı ortaya çıkıyor.
Şarkı Amerika'da son yıllarda gerçekleşen pek çok katliama dair haber kliplerinin bir derlemesiyle son buluyor. Eminem, önüne gelenin kolay bir şekilde silah alabilmesini eleştiriyor, yıllardır süre gelen silah yasası problemine dikkat çekmek istiyor. İnternet sitesine ve klibin sonuna Eminem şu cümleleri büyük harflerle yerleştiriyor: “BÜTÜN BUNLAR NE ZAMAN BİTECEK? YETERİ KADAR İNSAN UMURSADIĞI ZAMAN.”

Çeviri: 
Taner Saygı 
https://genius.com/TanerSaygi
&
Emin Demircan

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder