Eminem - Kings Never Die feat. Gwen Stefani [Türkçe Çeviri + Açıklamalı, İnceleme] - Eminem Turkey | Eminem Hakkında Haberler, Çeviriler, Videolar

Breaking

11 Temmuz 2015

Eminem - Kings Never Die feat. Gwen Stefani [Türkçe Çeviri + Açıklamalı, İnceleme]






İnceleme

Rap God
"Why be a king when you can be a God?" "Tanrı olabilecekken neden kral olasın ki?" 

Kings Never Die
"Cuz they say kings never die."  "Çünkü onlar derler ki krallar asla ölmez."

Eminem'in Rap God'da kendisine sorduğu son soruya kendisinin yanıt verdiği mükemmel bir şarkı. Guts Over Fear'a çok benzeyen, hatta bazı açılardan GOF Part 2 bile denebilecek bir şarkı. 

Evet harika bir şarkıyla sonunda karşımızda Eminem. Şarkının teması yeni yetme rapçilere laflar, eleştirmenlere sert sözler, cahil hayran kitlesine ağır sözler olarak tanımlanabilir. Ama bu şarkının bir ana teması varsa o da şudur ki Eminem şarkıda bu rap denen şeyi asla bırakmayacağını anlatıyor, ve rapte başarılı olmak için her şeyini nasıl feda ettiğini anlatıyor, ve bir gün rapi bırakmak zorunda kalabileceğinden bahsediyor, o kadar kazandığı ödülün bir gerçekten de bir işe yarayıp yaramadığını merak ediyor. Ve en önemlisi, başarı uğruna hayatını ruhunu hiçe saymanın doğru karar olup olmadığını merak ediyor. Genel olarak insanı anlamsız yere duygulandıran, yer yer gaza getiren, yer yer hoş bir ses tonuyla farklı söyleyiş tarzıyla şaşırtan, her bir satırı anlamlı olan, fazla söze hacet bırakmayan bir şarkı. 

Şarkı tek kelimeyle mükemmel olmuş. Benim için resmen kusursuz. Sözlerin anlamı, beat, flowlar, değişik tarzı her şeyi harika. Hatta #MMLP2'den beridir çıkardığı en hoş ve farklı şarkı bile diyebilirim. Özellikle aralarda çok farklı bir söyleyiş tarzı uygulamış, mükemmel olmuş tek kelimeyle. Gwen Stefani gayet sade bir şekilde güzel ve hoş bir nakarat eklemiş. Filmin ana şarkısı kesinlikle #Phenomenal yerine bu olmalıydı. Bayıldım buna yahu.



on Genius

Çeviri ve Açıklamalar ve İnceleme: Emin Demircan (twitter.com/NomadCRY)

Kişisel hesaplar

twitter.com/EminemTurkeyBlg (Blog Twitter adresi. Mutlaka takip edin. Türkiye'nin en büyük ve en kaliteli Eminem fan sayfası.)
fb.com/EminemTeamTurkeyFans (Face sayfamız)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder