Guts Over Fear feat. Sia [Türkçe Çeviri, Açıklamalı][Ayrıntılı İnceleme, Analiz] - Eminem Turkey | Eminem Hakkında Haberler, Çeviriler, Videolar

Breaking

25 Ağustos 2014

Guts Over Fear feat. Sia [Türkçe Çeviri, Açıklamalı][Ayrıntılı İnceleme, Analiz]



26 Eylül'de çıkacak olan The Equalizer filminin başrolünde pek çok filmden (Deja Vu, Training Day) tanıdığımız Denzel Washington oynuyor. Filmin yönetmeni Training Day ve Olympus Has Fallen gibi iki harika filme imza etmiş bir yönetmen. Film 26 Eylül'de sinemaya girecek ve Türkiye'de de vizyonda olacak. Eminem filmin resmini Instagram'da paylaşıp Twitter'da tweet lemişti ve bombayı patlattı. Eminem filmin müziğini hazırlıyor ve Sia ile düet parçası yayınladı bile. Şarkıdan kısa kısa kesitler filmin trailer'ında yer almakta. 



Şimdi öncelikle ben şarkıyı beğenmeyenleri anlamıyorum amk. Bu son derece duygusal bir şarkı. Adam hızlı hızlı mı söylesin beyninizi siktiklerim delirtmeyin beni. Beautiful Pain gibi bir şey işte. Bu şarkı monoton diye sevmeyenler o zaman Eminem'in buna benzeyen tonlarca şarkısını da sevmiyor öyle mi? Ama size Beautiful desem ayıla bayıla dinlersiniz oo süper dersiniz. E ama o da monotondu? Ne oldu? Stimulate peki, o da mı kötü şarkı? Peki ya Eminem'in monoton onlarca şarkısı? Boş konuşmayın kısacası. Şarkı son derece duygusal. Şarkıyı başlatın. Çeviriyi okuyarak dinleyin. Duygulanmayan şerefsizdir başka bir açıklaması yok. Bad Guy 4. verse ile ölümüne kapışır. Ayrıca Eminem bildiğiniz gibi kendini müthiş bir şekilde eleştirir. Onun kadarda kendini eleştiren başka bir sanatçı daha yok açık ve net. Bad Guy'ı özellikle 4. verse'ü hatırlayın. Shady'nin bi reklam stratejisi olduğu, sarı saç olaylarının albüm daha fazla satsın diye olduğunu falan kendi ağzıyla itiraf ediyor ve kendini eleştiriyordu. Bu şarkıda da harika bir öz eleştiri yapıyor. Eminem'in anlattığı konular belli. Genelde hep aynı konular etrafında dönüyor ve sanırım en büyük eksiği bu. Çocukluğu, okul hayatı, annesi babası vesaire. Çünkü başka anlatabileceği bir şey yaşamadı, yok. Ve Eminem şarkıda bunu açıkça söylüyor, çekinmiyor hiç. Helal olsun bu adama. Şunu da söyleyeyim ki benzer konuları sürekli farklı şekillerde, tarzlarda, bambaşka kafiyelerle sıkmadan insanlara anlatmak bile başlı başına bir yetenektir. Eminem fazla laf atmış kendine açıkçası, bu kadar fazla abartmasına gerek yoktu. 

Şarkıyı Sia çok söylüyor nedeniyle beğenmeyenler, Sia sadece nakaratı söylemiş abi napsın daha ne kadar azaltacak ki bu adam Sia'yı? Şarkının başındaki ve nakarat sonrasındaki geçiş kısmını bile Eminem söylemiş. Ne olacaktı daha? Sia oldugu için böyle bir şey olacağı belliydi zaten o yüzden direkt önyargı kurmanın manası yok ne olacaktı Sia da mı rap yapacaktı amk? Şarkının albümüyle, en azından adıyla hiçbir alakası yok evet. Ama çıkış single'ı bu, illaki bi tane bu tarz şarkı olacaktı. Albümün yapısına, adına uymadığını bir kenara atarsak şarkı mükemmel olmuş arkadaşlar. Özellikle sözleri. Ciddi manada mükemmel bir şarkı. Hele ki bir pop-rap şarkısına göre. Olağanüstü. Ayrıca Bad Guy, Calm Down ve Twerk Dat Pop That ile başlattığı özlediğimiz ince Shady sesini yine bu şarkıda da devam ettiriyor. Özellikle başlarda. Sonlara doğru sinirlenip bağırıyor ama oraları saymazsak Shady sesi hakim yine. 
Nokta.

Çeviriyi ve özellikle ama özellikle açıklamaları çok dikkatli okuyun. Mutlaka okuyun. Uzun zamandır böyle anlamlı bir şarkı yazmadı bu adam belki de. Sözler baştan aşağı mükemmeliyet kokuyor. 

*1, *2 diye giden numaralar çevirinin sonunda o cümleye/kelimeye özel açıklama olduğunu gösterir. Açıklamaları mutlaka ama mutlaka okuyun. Bir kez okuyun, her dinlediğinizde şarkıyı anlarsınız kafanızda bir şeyler oluşur. Bu çok önemli, çeviriyi anlamak için açıklamaları üşenmeyin okuyun.

Çeviri ve Açıklamalar ve İnceleme: Emin Demircan (twitter.com/NomadCRY)





Guts Over Fear feat. Sia



Kişisel hesaplar

twitter.com/EminemTurkeyBlg (Blog Twitter adresi. Mutlaka takip edin. Türkiye'nin en büyük ve en kaliteli Eminem fan sayfası.)

fb.com/EminemTeamTurkeyFans (Face sayfamız. Tabi ki Face'te de en kaliteli sayfayız!)
twitter.com/plzcek (Öbür yöneticimiz Mert gardaşınızın hesabı.)








Hiç yorum yok:

Yorum Gönder