Eminem - Remember Me? ft. RBX & Sticky Fingaz [Türkçe Çeviri + Açıklamalı] - Eminem Turkey | Eminem Hakkında Haberler, Çeviriler, Videolar

Breaking

10 Ocak 2015

Eminem - Remember Me? ft. RBX & Sticky Fingaz [Türkçe Çeviri + Açıklamalı]



Bu şarkı bir efsanedir. Dahilik ürünüdür. Her bir ismin kendini aştığı bir şarkıdır. Özellikle Sticky Fingaz'ın yıldızlaştığı bir şarkıdır. Şarkının adı "Hatırladın mı Beni?". Şarkıdaki tema şu, her bir kişi kendine ait nakaratlarla önce bir kendini tanıtıyor ve hatırlatıyor, sonrasında da verse'lerini söylemeye giriyorlar. RBX, Dr. Dre'nin "The Chronic" albümünde konuk sanatçıydı ve bu şekilde tanınmıştı. Sticky Fingaz, Onyx grubuyla tanınmıştı. Eminem de farklı şekillerde işte. Hepsi anlatıyor zaten nakaratlarında. Şarkı, MMLP albümünde albümün temasına en çok uyan şarkı. Albümün genel teması "dokundurmalı alay". Yani dalgasına eğlencesine sözler var albümde genel olarak. Çeviriyi okuyun anlayacaksınız. Ayrıca bu şarkının ilginç bir olayı var. 

Sticky Fingaz'ın bu şarkıdaki verse'ü aslında Dr. Dre'nin Chronic 2001 albümünde olacaktı. Ama Eminem, Sticky Fingaz'ın bu verse'ünü duyduktan sonra verse'ü kendi albümünde istemiş. Dr. Dre'ye ısrar ediyor, Dre kabul ediyor ve Sticky'nin verse'ünü Eminem kapmış oluyor. Sticky'nin verse'ü mükemmel. Ve inanmayacaksınız ama şimdi söyleyeceğim gerçek, Eminem, Sticky'nin verse'ünü duyduktan sonra kendi verse'ünü değiştiriyor. Normalde Eminem'in verse'ünü duyan kendininkini değiştirirdi ama bu sefer tam tersi :D Ve hatta şöyle bir şey de var. Sticky bir röportajında şöyle diyor: "Eminem bana gelip şöyle demişti: 'Hey, yo adamım senin şu verse'ünü duyduktan sonra kendi verse'ümü yazmam 2 ayımı aldı.' Ben de Eminem'e 'Yav he he, kesin öyledir, bana gaz vermeye çalışma olum bi yürü git işine amk.' dedim. Bence benle taşak geçiyordu çünkü Eminem'i bilirsiniz, öyle bir adam. 2 hafta sonra Dr. Dre ile karşılaştım. Dre bana şunları söyledi: ' Yo Sticky, Eminem senin verse'ünü duyduktan sonra tam 2 ay kendi verse'ü için uğraştı.' dedi. İşte şimdi inanmıştım. Çok şaşırmıştım. Harika bir şeydi. Hatta Eminem bana bir keresinde 'Favori rapperım sensin Sticky.' demişti. O da benim favori rapperlarımdan." 

Şimdi çeviriyle baş başa kalıp sevişmeye başlayabilirsiniz.




Kişisel hesaplar