Eminem - Untouchable (Türkçe Çeviri & Açıklamalı + İnceleme) - Eminem Turkey | Eminem Hakkında Haberler, Çeviriler, Videolar

Breaking

8 Aralık 2017

Eminem - Untouchable (Türkçe Çeviri & Açıklamalı + İnceleme)




Revival albümünün çıkış singleı olan Untouchable yayınlandı. Gelin biraz inceleyelim.

Walk on Water'ın çıkış singleı olmadığı geçtiğimiz günlerde belli olmuştu. Peki Revival'ın çıkış singleı ne olacak diye bekleniyordu. Albüm kapağıyla uyumlu bir içeriğe sahip olan Untouchable lead single olarak ortaya çıktı.

Şarkıda ırkçılığa ve Amerika'da sınıf adaletsizliğine karşı duruyor Eminem. Bunu çoğu zaman ironik bir yolla anlatıyor, yani beyaz perspektifinden sert laflar söylüyor siyahilere karşı.


Pek çok noktada Eminem eskiden siyahilerin arasında yaşadığını, o çevreden geldiğini belli ediyor. İkinci verseün sonunda beat geriye sarmaya başlıyor. Eminem beyaz olmaktan utandığı anlar olduğunu söylüyor.


Siyah kültüründen gelen birisi Eminem, ve iki sınıfından gözünden beyazlar ile siyahların arasındaki sınıf farkını çok güzel anlatıyor. Eminem ilk bölümü beyaz bir polisin ağzından, ikinci bölümü siyahi bir vatandaşın ağzından anlatıyor. Şarkı, beyaz üstünlüğünü, siyahilere yapılan ırkçılığı bambaşka bir şekilde ele alıyor. Bu konuyu bu şekilde anlatabilecek kişi Eminem'den başkası olamazdı. Bu konuda yazılmış pek çok şarkı var, ama iki farklı bakış açısıyla yazmak harika bir iş. İçeriği kenara atmak gerekirse Eminem gerçek rapi sergiliyor: baş kaldırı, ayrımcılığa karşı tepki, sınıf farkı, siyah-beyaz çatışması ve sorunlara değiniyor. Mumble rap sevenler tabi sevmeyecek bunu çünkü bu 90'ların gerçek rapi tarzında. Seksten, pahalı arabaya binmekten, Ciroc içmekten bahsetmiyor rapin protest yapısını sergiliyor. Hooku kendisinin yapması ayrıca güzel olmuş bence. Flow sürekli değişiyor. Farklı flowlarla akıcı bir şarkı. İlk part oldukça eğlenceli bir ilerleyişe sahip. Dinlerken kıpır kıpır ediyor. Bir yandan da liriklere yoğunlaşınca bir garip oluyorsunuz. Nakarat muazzam olmuş. İkinci part ise beat daha bir rap tarzına bürünüyor. Rock havasından çıkıyor. Gitarı, rock nağmelerini çok seven Mr Porter yerinden kalkıp Emilie Hayne koltuğa geçiyor. Bu geçiş de fazlasıyla belli ediyor kendini. İkinci part, daha çok rap dolu ve ilginç sözler içeriyor. Eğer Mumble Rap'ten kulağınız kanıyorsa şu şarkıyı 5-6 kere dinleyip 'revive' olabilirsiniz.


Çeviride bol bol açıklama var. Polislerin siyahilere olan davranışlarını, boşa giden onlarca siyahın hayatını da öğreneceksiniz bir yandan. Bu çeviri sadece bir çeviri değil, siyahların başına gelen tonla trajik şeyi de öğrenip onları daha iyi anlamanızı sağlayacak.



Çeviri: Emin Demircan
            twitter.com/NomadCRY
            facebook.com/NomadCRY1