Eminem - Walk On Water feat. Beyoncé (Türkçe Çeviri & Açıklamalı + İnceleme) - Eminem Turkey | Eminem Hakkında Haberler, Çeviriler, Videolar

Breaking

10 Kasım 2017

Eminem - Walk On Water feat. Beyoncé (Türkçe Çeviri & Açıklamalı + İnceleme)


Eminem şarkıda inanılmaz duygusal konulardan bahsediyor. Okurken cidden duygulanacağınız bir çeviri olacak. Tamamen içini dökmüş, pek çok şikayetini, derdini, endişesini dile getirmiş. Neden bazı konulardan şikayetçi olduğunu, artık belirli bir noktaya gelince yeni konular bulmanın, yeni tarzlar bulmanın zor olduğunu anlatıyor. Sona yaklaşıldığından kendi bahsediyor. 
Walk on Water, İsa'nın Yehi Ahit'e göre suda yürüdüğü söylenir ancak bilimsel olarak bu anlamsız olduğu için buz üzerinde yürümüş olabileceği de konuşulur. İlk verseün sonunda buzun kırıldığını hissediyorum demesi buna doğrudan referanstır.
MMLP2 çıktığında Legacy şarkısının yarattığı etkiyi hatırlayın. Veda izlenimi yaratıyordu pek çok insan bunun bir veda olup olmadığını konuşmuştu. Sonrasında Guts Over Fear şarkısı aynı duyguyu yaşatmıştı. Eminem çok yorulduğundan bahsetmişti.

Walk on Water'da Eminem birçok noktada yorulduğundan bahsediyor. Birkaç değindiği noktaya bakalım;

Marshall Mathers LP'den sonra beklentinin çok yükseldiğini ve o seviyeyi yakalayabilmek için ne kadar uğraştığından bahsediyor.
Takipçilerinin onu tanrı olarak görmesinden rahatsız olduğunu sadece bir insan olduğunu söylüyor.
Beklentileri boşa çıkarmamak için Speedom ve No Favors gibi işlere imza attığından, her zaman olduğu konulardan uzaklaştığını söylüyor.
Ve işte en sondaki etikeyici kısım;
The crowds are gone
And it's time to wash out the blonde
Sales decline, the curtains drawn
They're closing the set, I'm still poking my head out from behind
Kalabalık dağılıyor, artık sarı saçları yıkamanın vakti, satışlar düşüyor ve perdeler kapanıyor. Sahnenin perdeleri kapanıyor ama ben hala kafamı perdeden dışarı çıkarıyorum tarzı bir şey söylüyor. Yani geri adım atma, uzaklaşma zamanım geldi ama satışlar düşüyor, insanlar gidiyor ama hala şovu sürdürmek için direniyorum diyor.
Bu nokta benim için çok duygusaldı.

Şarkı güzel olmuş. Hep yaptığı tarzda bir şarkı çıkarsa bu ne amk hep aynı diyecektiniz. Alın işte tamamen farklı bir tarz. Kimse Eminem’den bu tarz bir şey beklemiyordu. Tamamen bugüne kadar yaptığı her türlü tarzın dışındaydı. Belki de o yüzden bazılarınıza garip geldi. Ama şarkı harika. Arkaplan, beat, prodüksiyon, sözlerdeki anlam her şey harika. Bugüne kadar yaptığı en harika slow şarkı. Beyonce ile düet yapması da mükemmel bir hamleydi. Bir kişinin aklından geçmedi. Tek dinlemeyle yorum yapmayın. Yeni çıkan her şarkı birkaç dinlemede anca oturur. 

Eminem - Walk On Water feat. Beyonce


Çeviri: Ahmet Yusuf Ertem (twitter.com/ahmetyertem)
                                              (https://www.facebook.com/AhmetYErtem)