Eminem - Castle (Türkçe Çeviri + Açıklamalı + İnceleme) - Eminem Turkey | Eminem Hakkında Haberler, Çeviriler, Videolar

Breaking

16 Aralık 2017

Eminem - Castle (Türkçe Çeviri + Açıklamalı + İnceleme)



Albümdeki en iyi iki şarkıdan biri olan Castle'a hoş geldiniz. Castle ve Arose birleşik şarkılar. Ayrı ayrı dinlenmemeli. Bunun çevirisini okuduktan sonra mutlaka Arose'un da çevirisini okumalısınız. 

Arose Çeviri: http://www.eminem-turkiye.com/2017/12/eminem-arose-turkce-ceviri-acklamal_16.html

Bu şarkı Eminem in hayatının farklı zaman dilimlerinde Hailie'ye yazdığı mektuplardan oluşan bir şarkı. Kızı doğmadan önce ve doğduktan sonraki dilimdeki düşüncelerini, onu nasıl büyüteceğini düşündüğü, yaşadıklarını anlatan bir şarkı. Üçüncü verse Hailie'nin şöhret altında nasıl büyüyeceğini düşündüğünü belirten kısımlar içeriyor. Kızının daha çok küçük yaşlarda aile sorunlarıyla yüz yüze kalmasını anlatıyor bize Eminem. 

Hailie çok küçük yaşta bilmeden Kim ve 97 Bonnie and Clyde gibi vahşet içeren, babasının annesini nasıl öldürdüğünü anlatan parçalarında yer almıştı. 

Eminem 15 Aralık 2017'de Shade45'a verdiği röportajda Castle hakkında:

>"Hailie doğmak üzereyken, ona ileride vermek üzere sürekli mektuplar yazıyordum. Ve ben de dedim ki o zaman en baştan başlayayım. Castle sonlara doğru 2007'deki yüksek dozdan dolayı ölümden döndüğüm, hem Christmas'ı hem de kızımın doğum gününü kaçırdığım anları da anlatıyor. Christmas'ta kızlarımla birlikte olamamak çok zordu."

Şarkının prodüksiyonu çok titizlikle hazırlanmış. Sözler mükemmel. Flow tam olması gerektiği gibi, garip değil, farklı değil, Eminem'in en iyi flow tarzlarından birisi. Anlatılmak isteneni iletmek yani delivery mükemmel. Fazla zekice ve mükemmel bir şarkı. Eminem in kendi hayatını anlatmasından sıkıldığımızı söylüyoruz ama aslında bunu anlattığı şarkılar yaptığı en iyi şarkılar. O son verse.... hayatında yaptığı en iyi şarkılar arasında yerini aldı bile. Ve Arose parçasıyla da bağlantısı da cidden çok ama çok zekice düşünülmüş.  Kusursuz bir parça. Cidden en ufak usuru yok. Eminem'in üstünde en çok durduğu şarkı olmuş Revival'daki.

Çeviri: Emin Demircan
            (twitter.com/NomadCRY
             facebook.com/NomadCRY1)