Eminem - Arose (Türkçe Çeviri + Açıklamalı + İnceleme) - Eminem Turkey | Eminem Hakkında Haberler, Çeviriler, Videolar

Breaking

16 Aralık 2017

Eminem - Arose (Türkçe Çeviri + Açıklamalı + İnceleme)



Öncelikle bu parça Castle'ın devamı. İki parça ayrı düşünülemez. Yani önce Castle çevirisini okumanız bu parçayı anlamak için çok önemli.
Castle ın son verse'ünde Eminem 2007’deki kurtulduğu aşırı doz vakasına yakın zamanda yazdığı bir mektubu okuyordu. Ve şarkının sonunda hapları yutup yere düşüyordu. Bu şarkıda da hastanede ölümle savaşırken hissettiklerini ve söylemek istediklerini anlatıyor. Duygu yoğunluğu, ses tonu, resmen ağlayan Eminem, şarkıdaki zeka ve şaşırtma seviyesi.
Ve çoğu kimsenin fark etmediği bir şey. Şarkıdaki en önemli detaylardan. Eminem hastane yatağında ölümle savaştığı sıradaki yaşadıklarını anlatıyor ve şarkı boyunca belli aralıklarla şarkıyı geri sarmaya çalışıyor ama bir türlü başaramıyor. Şarkı boyunca anlık geri sarma sesleri duyuluyor. Yani hayata geri dönmeye çalışıyor bir nevi. En sonunda kendini kurtarıyor ve albümü Castle’ın en can alıcı kısmına sarıyor. Castle parçası başlıyor. Castle'daki üçüncü verse'in olumsuz birkaç cümlesini tekrar yazıyor. Yani “Bu son albümü çıkarıp bırakacağım” gibi olumsuz şeyler içeren hatalı sözleri tekrar yazıyor. Sonra düzeltmeye başlıyor yazdıklarını. Kendine hayata geri döndüğünü hatırlatıyor, yani verse'ün geri kalanını değiştiriyor, düzeltiyor. Hayata geri dönüyor. Kurtuluyor. Kısacası bu sözler Revival'ın Eminem'in son albümü olduğu anlamına gelmiyor.