Bad Meets Evil - Raw [Türkçe Çeviri + Açıklamalı] - Eminem Turkey | Eminem Hakkında Haberler, Çeviriler, Videolar

Breaking

12 Eylül 2015

Bad Meets Evil - Raw [Türkçe Çeviri + Açıklamalı]



Ve müthiş bir Bad Meets Evil işi daha. Vegas ile çok büyük benzerlikler taşıyan, Eminem'in aynı o şarkıdaki gibi iğrenç olduğu, hatta çok daha ileri gittiği, iğrençliğin sınırlarını zorladığı, aynı zamanda mecaz ve kelime oyunlarının anasını ağlatarak Love Game ile benzerlikler taşıyan harika bir şarkı. 

Raw kelimesi bu şarkıda iki farklı anlamıyla iki farklı rapçi tarafından kullanılmakta. Royce raw kelimesini rap müzikte sert, hardcore, sağlam, kaliteli biri olmak anlamında kullanmakta. Yani kaliteli bir rapçi olmaktan bahsetmekte. Ancak şarkının sonunda Eminem'in kullandığı ikinci anlamı kullanıp birkaç satır da söylüyor Royce.

Eminem ise raw kelimesini açık seçik, müstehcen, ahlaksız olma anlamında kullanmakta ve verse'ünde de fazlasıyla iğrençleşiyor zaten. Ve yine Royce gibi şarkının sonunda raw kelimesinin öbür anlamını kullanarak kaliteli bir rapçi olduğundan falan bahsediyor. Bir nevi Royce ile değiş tokuş yapıyorlar. Mükemmel bir düşünce ürünü yahu, cidden bu şarkı bir deha ürünü. 

Eğer çevirilerde yaş sınırı olsaydı Vegas çevirisi +18, bu çeviri ise +21 falan olurdu sanırım. 

Vegas çevirisi http://www.eminem-turkey.com/2014/11/bad-meets-evil-vegas-turkce-ceviri.html

Love Game ft. Kendrick Lamar çevirisi  http://www.eminem-turkey.com/2014/03/love-game-turkce-ceviri-acklamal.html





Çeviri ve Açıklamalar: Emin Demircan  

Kişisel hesaplar


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder