The Marshall Mathers LP 2 Hakkında Medya Eleştirileri - Eminem Turkey | Eminem Hakkında Haberler, Çeviriler, Videolar

Breaking

15 Ağustos 2017

The Marshall Mathers LP 2 Hakkında Medya Eleştirileri



Bu galeride farklı bir konsept deneyip, Eminem'in albümleri hakkında medya eleştirilerini kısa kısa özetlerle hazırlamaya karar verdim. İlk olarak MMLP2'den başlayacağız.

The Marshall Mathers LP 2; The Eminem Show'dan beri medyanın en sevdiği, en olumlu yorumlar yaptığı Eminem albümü oldu. Ki kalite bakımından da Eminem'in yine The Eminem Show'dan beri yaptığı en iyi albüm The Marshall Mathers LP 2'dir. Öyle ki metacritic.com verilerine göre MMLP2'nin ortalama notu 72/100'dir.

1. The Guardian 100/100

Flow'u olağanüstü (Rap God inanılmaz derece de double-time rhyming içeriyor) ve kelime oyunları göz kamaştırıyor. Yaptığı şakalar, ofansif satırlarında son derece acımasız ve kaba. Yine de (diyeceklerim) imtiyaz değil, o yeteneğini virtüözce (ustaca) uygulamış.

2. Boston Globe  90/100

Isıtıp önümüze koymamış. Eğer öyle olsaydı, bu albüm orijinalinden (MMLP1) daha yoğun olmazdı.

3. PopMatters  80/100

Eminem eskiden olduğu gibi "Dre ile şok edici rap" yapmıyor olabilir, ancak Marshall Mathers LP 2 döngüsünü diskografisindeki herhangi bir şey kadar eşit olarak cesurca ve önceden tahmin edilemez olarak önümüze koyuyor.


 4. NowMagazine 80/100

(...) şarkıların devamı var (Bad Guy, Stan'in devamı. Stan'in kana susamış kardeşi Matthew'u anlatıyor), ve bunlar bize Eminem'in en iyi hikaye anlatıcılardan biri olduğunu hatırlatıyor.


 5. HipHopDX 80/100

Her ne kadar prodüksiyonlar ve hiper-lirizm albüm boyunca Eminem'in en kötü alışkanlıkları olsa da, albümde bolca iyi şey var. Son derece çekici olan Eminem'in büyüme teması.


 6. Q Magazine 60/100

Zekası ve sözcük kalıpları halen göz kamaştırıcı olsa da, Eminem eğer bir nostalji deneyimi yapmak istiyorsa daha farklı bir şey bulmak zorunda.


7. Pitchfork 47/100

Eminem kelime oyununda bir titan gibi. Ama MMLP2 bize bir kez daha onun yeteneklerini nasıl kullanacağını unuttuğunu gösteriyor.


8. Paste Magazine 42/100

Teknik yeterliliği fazla abartılıyor. Tat, size bir şey açıklamak zorundadır yani bu Eminem hip-hop'ın Jimi Hendrix'i değildir anlamına geliyor. Bunun yerine Eminem, hip-hop'ın Yngwie Malmsteen olma tehlikesiyle karşı karşıyadır: Eminem son derece çevik olsa bile müzikal olarak ruhsuz.


9. Absolute Punk 35/100

MMLP2'nun size paket içinde getirdiği şey; Eminem'in 1999'da onun için çok iyi çalışan formüllerin, bugün yorgun ve ehlileşmiş olması, ve bunu kendi lirikal yeteneğiyle kurtarılmayacağını anlayamaması nedeniyle başarısızlığıdır.

[1] Metacritic - Marshall Mathers LP 2 Reviews

Mert Yıldız (twitter.com/plzcek)