Eminem'in Albümlerinin Özet İncelemeleri - Eminem Turkey | Eminem Hakkında Haberler, Çeviriler, Videolar

Breaking

11 Şubat 2014

Eminem'in Albümlerinin Özet İncelemeleri


Infinite - 1996

1996'da, Bass Brothers'a ait Bassment adındaki bir stüdyoda ilk albümü Infinite 'i kaydetti ve bağımsız plak şirketi Web Entertainment altında piyasaya çıkarttı. Eminem daha sonra bu albümü şöyle yorumladı: "Açıkçası, o zamanlar gençtim ve başka rapçilerden etkiledim. Nas ve AZ'yi taklit ettiğim yönünde birçok eleştiri aldım. Infinite, tarzını ve nasıl bir ses istediğini bulmaya çalışan bendim. O büyüyen bir evreydi. Infinite sadece bir egzersizmiş gibi hissettim." Şu an albüm $300 varan fiyatlarda bile satılıyor. Gerçekten çok beğendiğim bir albüm. Ama albüm ticari anlamda başarı kazanmadı. 3000 civarı kopya sattı.

The Slim Shady LP - 1999

Dr. Dre, Eminem ile anlaşma imzaladıktan sonra çıkardığı albümdür. Bu albüm Eminem'in ilk ciddi albümüdür. Dünya çapında +15,000,000 kopya satmıştır. Benim de hayranlıkla dinlediğim bir albümdür. Billboard dergisine göre albüm "sert" ve "önceden yazdığı sözlerin ışık yılı ötesinde." şeklinde güzel bir eleştiride bulunmuştur. Ayrıca albümde ki sözler tartışmalara yol açtı. "'97 Bonnie and Clyde" adlı şarkıda Eminem, küçük kızıyla çıktığı bir yolculukta eşinin cesedinden kurtulmaya çalıştığını anlatıyordu. Diğer bir şarkı, "Guilty Conscience" ise, Eminem'in bir adamı, eşini ve eşinin aşığını öldürmesi için kışkırtmasıyla bitiyordu. "Guilty Conscience", aynı zamanda Dre ve Eminem arasındaki güçlü dostluk ve müziksel bağa bir işarettir. 

The Marshall Mathers LP - 2000

Bu albüm benim favori albümümdür. Mayıs 2000'de satışa çıkmıştır. İlk haftasında 1,760,000 satarak en hızlı satan rap albümü olmuştur. Günümüzde ise +27,000,000 kopya satmıştır. Rap tarihinin en çok satan #2 albümüdür. Kimine göre dünyanın en iyi rap albümüdür. Albümün ilk teklisi comedy hip-hop türündeydi. İlk tekli "The Real Slim Shady" beğenildi ama ünlülere diss attığı için tartışmalara yol açmıştır. Grammy Ödüllerine göndermede bulunuyor şarkıda. İkinci tekli "The Way I Am"de ise bağlı olduğu plak şirketinin daha çok albüm satması için yaptığı baskıları anlattı. Üçüncü tekli "Stan" 'de nakarat olarak Dido'un Thank You şarkısının nakaratını kullanan Eminem, çıldırmış bir hayranın "97 Bonnie & Clyde" 'daki gibi kendini ve hamile kız arkadaşını öldürmesini anlattı ve bu kadar meşhur olmanın getirdiği zorluklardan bahsetti. Q dergisi "Stan" şarkısını gelmiş geçmiş en iyi rap şarkısı olarak gösterdi. Rolling Stones "Tüm zamanların en iyi 500" şarkısı listesinde 290. sıradan yer verdi. Temmuz 2000'de, Eminem The Source dergisine kapak olan ilk beyaz insan oldu. Grammy Ödüllerinde En iyi Rap albümü ödülünüde almıştır.

The Eminem Show - 2002

Bu albüm de Eminem klasikleri arasında yerini almıştır. En iyi rap albümleri arasında gösterilir. Eminem'in en çok satan #2 albümüdür. Dünya da toplam +22,000,000 kopya satmıştır. Bu albümün teklisi de comedy hip-hop türünde oldu. Albümün çıkış şarkısı "Without Me", "The Real Slim Shady"nin açık bir devamıydı. Bu albümü de gerçekten çok beğenildi. Grammy Ödüllerinde En iyi Rap albümü ödülünüde almıştır.


Encore - 2004

Eminem'in siyaset içeren albümlerinden biri. +11,000,000 kopya satmıştır. Bu albümde anti-bush propagandası yapmıştır. Başkanı tehdit ettiği için soruşturma bile açılmıştır. 2004 yılında Eminem'in büyük albümlerinden biri çıktı. 'Just Lose It' çok eğlenceli bir parçaydı ilk tekli olarak yayınlandı. Michael Jackson'la espri amaçlı alay ettiği için tepki görmüştür. Bunun üzerine "Espri anlayışına sahip olan insanlar şarkılarımı dinleyince kahkahalar ile gülecektir." şeklinde yorumda bulundu. Michael Jackson'dan özür diledi. 'Mosh' şarkısı çok ilgi çekti. Şarkı savaş karşıtı içeriğe sahipti. Şöyle bir söz bile geçmektedir: "başkanımız dediğimiz kimle imha silahı". 25 Ekim 2004'te, yani başkanın seçilmesinden bir hafta önce, Eminem Mosh'un klibini internette yayınladı. Klipte Eminem rapçi Lloyd Banks de dahil olmak üzere Bush yönetiminin kurbanlarından oluşan bir ordu toplayıp Beyaz Saray'a götürüyordu. Ancak içeri girdiklerinde sadece oy vermek için kayıt oluyorlardı ve vidyo "VOTE Tuesday November 2" (2 Kasım Salı günü oy kullanın) sözleriyle bitiyordu. Bush'un seçimleri kazanmasından sonra vidyonun sonu değiştirildi ve yeni vidyo Eminem'in topladığı ordunun Bush'un zafer konuşmasını basmasıyla bitirildi. Kısacası Encore albümü Eminem'in eserlerinden birisi. 

Relapse - 2009 

Eminem uyuşturucu bağımlılığı sonrasında çıkardığı güzel bir albümdür. 5 sene albümsüz bıraktığı hayranlarını sevindirmiştir. Ancak bu albüm güzel olmasına rağman +5,000,000 satmıştır. Eminem, 5 Mart 2009’da o yıl iki albüm çıkartacağını söyledi. Relapse’in ilk resmi teklisi We Made You klibiyle birlikte 7 Nisan’da çıktı. Albüm ise 19 Mayıs’ta yayımlandı. Ayrıca eleştirmenler tarafından da olumlu yorumlar aldı ve Eminem’in hiphop dünyasındaki varlığını yeniden pekiştirdi. Albüm 2009’un en iyi albümlerindendi ve dünya çapında beş milyon kopyadan fazla sattı. Eminem 30 Ekim’de, New Orleans’ta bir assolist olarak 2009 yılındaki ilk tam performansını sergiledi. Ayrıca Grammy almıştır. 

Recovery - 2010

Bu albümün ilk adı Relapse 2 idi ancak Eminem sonradan saçma bulup ismini 'Recovery' yaptı çokta iyi yaptı reyiz. 21 Haziran 2010'da yayınlandı. Günümüze kadar +10,000,000 kopya satmıştır. Dijital ortamlarda en çok satan #2 albümdür. Rekorlarla dolu bir albümdür. Grammy almıştır. Albümün ilk teklisi "Not Afraid" 29 Nisan’da çıktı ve Billboard Hot 100’e ilk sıradan giriş yaptı. İkinci tekli "Love the Way You Lie" ise ikinci sıradan giriş yapıp daha sonra birinciliğe yükseldi. Bu albümü kesinlikle almalısınız. Beğenmeyeceğiniz tek bir şarkı bile yok. 

The Marshall Mathers LP2 - 2013

5 Kasımda çıkan ve koleksiyonuma eklediğim müthiş bir albümdür. İlk single olarak 'Berzerk'i yayınladı ve Billboard Hot 100 listesine #3 numaradan giriş yaptı. *2000 yılında çıkarılmış olan The Marshall Mathers LP'nin devamı niteliği de taşır. Çıkış parçası Berzerk olmasına rağmen, Survival single'ı daha önceden yayımlanmıştır. MTV EMA 2013'te Berzerk şarkısını canlı söylemiştir. BerzerkBillboard Hot 100 listesine #3 sıradan giriş yapmıştır. Albümde çıkan single'lar arasında Rihanna düeti The Monster da bulunmaktadır. 

Ayrıca Rap God teklisi büyük bir beğeni almıştır. Ünlü rapçi Ice Cube'den büyük övgülerle bahsetmiştir. Bu şarkıda 4:25'den sonra gelen flex bölümünde 16 saniyede 101 kelime söylemektedir. Albüm ilk haftasında sadece Amerika'da 793,000 kopya sattı ve dünya çapında ise 1.1 milyondan fazla satarak yılın en çok satan 2.nci albümü olmuştur. 86 ülkede 1 numara olmuş ve Billboard 200 listesine zirveden giriş yapmıştır. Eminem'in üst üste zirveden giriş yapan 7. albümü niteliği taşımaktadır. Bu albüm dünyaca ünlü The Guardian gazetesinden 5 yıldız yani en yüksek notu aldı.

Yazı: Mert Yıldız
twitter.com/plzcek

1 yorum: