'97 Bonnie and Clyde şarkısı hakkında (Ayrıntılı İnceleme, Analiz) - Eminem Turkey | Eminem Hakkında Haberler, Çeviriler, Videolar

Breaking

19 Şubat 2014

'97 Bonnie and Clyde şarkısı hakkında (Ayrıntılı İnceleme, Analiz)



Şarkı psikolojinizi bozabilir. Eminem, bir vahşeti gayet normal bir şeymiş gibi şarkıda anlatıyor. İşin garip yanı Eminem'in tek bir tane küfür içermeyen tek bir şarkısı, ama vahşet konusunda da en sağlamlarından...

Bonnie ve Clyde birbirine aşık olan ünlü hırsızlardı. Kanun kaçakçılarıydı. Halkın gözünde Robin Hood'a dönüşmüşlerdi. Ayrıca her çaldıkları dükkana çiçek bırakırlardı. Pek çok sanatçı bu konuyla ilgili şarkı yaptı. 2Pac'tan tutun Beyonce'ye kadar. Ve tabi ki Eminem..

Şarkı ilk başta Just the Two of Us ismiyle The Slim Shady EP albümünde yayınlanıyor. O zamanlar Eminem ünlü değil tabi. Ancak ünü artmaya başladığında Eminem, The Slim Shady LP albümüne şarkıyı düzenleyerek, eklemeler yaparak ve adını '97 Bonnie and Clyde yaparak tekrar ekliyor. 

Şarkıda anlatılan olay şu. Marshall'ın eski karısı Kim, yani Hailie'nin öz annesi olan o kadın Marshall'ı aldatıyor ve Marshall bu kadının boğazını kesiyor. Kadını arabanın bagajına koyup yola koyuluyor. Ön koltukta hailie var, henüz 2 yaşında. Kendisi direksiyon başındayken kızına olanı biteni anlatıyor, kızın anlayacağı şekilde tabi. Yol boyunca Hailie'ye annesinin kötü biri olduğunu söylüyor devamlı. 

Şöyle bi şey geçiyor parçada;

"Bak tatlım, cennet, cehennem, kodes ve cezaevi denilen yerler var. muhtemelen baba biri hariç onların hepsine gidecek."
"Bebeğim ağlama, annen söylediklerini duyamayacak kadar çok uykulu."

Sonra uçurumun ucunda arabayı park ediyor. Kadının ayağına büyük bir taş bağlayıp denize atıyor. Hailie ağlarken şöyle diyor kızına;

"Anneye öpücük at, anneye onu sevdiğini söyle. Sadece sen ve ben varız bebeğim. Baban hep yanında olacak, baban seni hep sevecek. Bunu unutma. Seni seviyorum" 

Parçadaki küçük kız Hailie. Yani şarkıdaki o ses gerçekten Hailie. The Eminem Show albümündeki My Dad's Gone Crazy parçasında da var.

Bu şarkı 97 yılında çıkıyor. İnanılmaz tepkiler alıyor Eminem.

Hatta, 2000 yılında ilk MMLP albümündeki Kim şarkısı var. O şarkıda da bu şarkının öncesini anlatıyor. Boğazını nasıl ve neden kestiğini anlatıyor. Kim şarkısından sonra adına sayısız dava açılıyor. O davalardan kurtulması 2 yılını alıyor.

97 Bonnie and Clyde şarkısının oldugu albüm The slim shady LP ve hatta albüm kapağına bakın. 


Eminem ve Hailie uzakta denize bakıyor. Arabanın bagajında Kim'in cesedi var.

2000 yılındaki MMLP albümünün alternatif albüm kapağı. 



Ha bu arada, öldürme falan yok. Bilmediğiniz için söylüyorum yani. Sadece Kim'e olan nefretini gösteriyor o parçalarda. Adam da bundan şikayetçiydi ilk dönemlerde. her röportajda söylüyordu bunu. "Kim'i gerçekten öldürdüğümü düşünen salaklar var" der kendisi. 


Sonuç olarak şarkı şarkı olmaktan öte bir vahşet hikayesi. Bir sonraki yazıda görüşmek dileğiyle. 

twitter.com/NomadCRY
twitter.com/EminemTurkeyBlg


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder